top of page

Impresii ale participanților la proiectul „Creștem IT!”- Verona, 2021

Updated: Jul 20, 2022




„Prima zi și primele emoții de la cursul ”ICT in the classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity”, Verona, Italia.

Prima zi de curs din cadrul Proiectului ,,Creștem IT” (Gr.Owing IT), fluxul 2, numărul de referință 2019-1-RO01-KA101-061203, din Verona a debutat cu prezentările reprezentanților școlilor participante din Spania, Grecia și România. Toți participanții au fost plini de entuziasm și încântați de cunoașterea școlilor din celelalte țări. De asemenea, cu toții au început incursiunea în platforma Edmodo. Ziua 1 de curs s-a finalizat cu bucurie și entuziasm, cu tradiții grecești.”

dir. Ramona Stănescu, coordonator proiect


„Am început cursul cu o incursiune deosebit de interesantă și complexă în diferite sisteme educaționale reprezentate de participanți din Spania, Creta, Țara Bascilor. Am avut ocazia să dobândim informații valoroase cu privire la diferite tipuri de programe educaționale, dotări, platforme educaționale folosite în țările europene direct de la specialiștii implicați activ în procesul instructiv-educativ. Nu în ultimul rând am făcut cunostință cu platfroma EDMODO, am aflat mai multe despre utilitatea ei și am interacționat cu ea. Ziua 1 de curs s-a finalizat cu bucurie și entuziasm pentru a ne reîntalni din nou mâine dimineață.”

prof. Catrinel Iorgulescu


„Astăzi, cursul ”ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity” a continuat cu prezentarea platformei educaționale Edmondo și a metodei de predare Visual Thinking Strategy. Mult succes mai departe!

„O nouă zi plină de experiențe noi de învățare și de ateliere de muncă colaborativă, cu platforme educaționale ghidate. Astazi am aprofundat Platforma de e-learning ,,Edmodo". Cursul a fost interactiv, am relaționat foarte bine cu toți colegii din celelalte țări europene, acesta devenind unul foarte atractiv. Am reținut că VTS (Visual Thinking Strategy) este o strategie foarte bună pe care o putem aplica și la elevii noștri, fiind o strategie bazată pe imagini care duce la o învățare rapidă prin imagini, întrebări, brainstorming, chestionare. Ne-a plăcut foarte mult! Mâine sperăm că va fi cel puțin la fel ca astăzi.”

dir. Ramona Stănescu, coordonator proiect


„A treia zi de curs în cadrul proiectului Erasmus + "Creștem IT".

Am explorat mai multe platforme educaționale (Kahoot, Quizizz, Socrative) care au condus la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din școala noastră pentru îmbunătățirea procesului de predare-invatare-evaluare, astfel încât să ofere elevilor activități atractive.

Și... dupa 6 ore de curs meritam și 2 ore de relaxare!!!

Unde? La pas prin Verona, orașul tipic italian prin excelență:un oraș al artei, el însuși o capodoperă, presărat de monumente care poartă vizitatorul prin toată istoria Italiei.

Într - un cuvânt a fost..... MINUNAT”

prof. Alina Catalina Măntoiu Triță


„O nouă zi, o nouă experiență minunată de învățare. Am fost familiarizați cu mai multe platforme astăzi: Kahoot, Quizizz și Socrative. Fiecare dintre acestea prezintă diferite avantaje în predarea modernă la clasă, în realizarea de lecții interactive și atractive pentru elevii noștri. Cu siguranță le vom capta atenția, le vom stimula interesul pentru învățare, le vom provoca creativitatea și spiritul de competiție. După amiază am avut parte de câteva ore de pregătire culturală unde am aflat lucruri interesante despre locurile din Verona încărcate de istorie și cum acestea au evoluat în timp, despre obiceiurile și tradițiile veronezilor și alte câteva obiective turistice (bazilica Sant' Anastasia, locul unde se realizau turniruri, Piazza Erbe, Casa Julietei și Arena di Verona) . Totul a fost încântător! Au mai rămas doar două zile de curs și încă una de pregătire culturală. Aș vrea să opresc timpul în loc pentru a mai ,,gusta" puțin din lucrurile noi, interesante aflate la curs, dar și din istoria Veronei”

prof. Lucian Măntoiu


„Odată cu ziua 4 am făcut încă un pas în călătoria de descoperire a platformelor educaționale. Astăzi am fost introduși în platforme extrem de ofertante și atractive precum Socrative, ScreencastOmatic și EdPuzzle. Toate aceste platforme pot fi utilizate pentru a crea lecții interactive, în special în mediu online, dar și fizic. Ne bucurăm de noile informații obținute și așteptăm să le împărtășim mai departe deoarece se dovedesc a fi extrem de utile în procesul instructiv educativ.”

prof. Catrinel Iorgulescu


„Încă o zi plină de bucurii: să interacționăm cu oameni dragi,să învățam lucruri noi, inovative, metode moderne și instrumente atractive on-line, accesibile cadrelor didactice și elevilor, într-o școala deschisă tuturor într-o societate în continuă schimbare.

Dovada că ceea ce facem, facem bine!! Erasmus+, un program cu multe oportunități pentru elevi, profesori, ne-a dat posibilitatea să împărtășim din experiența noastră celorlalți participanți. Am avut ocazia să prezentăm în cadrul cursului două activități realizate de cadrele didactice din scoala noastră, acestea fiind apreciate de către colegii din celelalte țări europene.”

prof. Alina Măntoiu Triță


„Cursul ”ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity” s-a terminat. Astfel, cel de-al doilea obiectiv al proiectului Erasmus+ „CreștemIT” (”GroOwing IT”) este pe cale de a fi atins. Vor urma activitățile de diseminare și punerea în practică a experiețelor învățate. De abia așteptăm să împărtășim colegilor și elevilor noștri tot ce am învățat în aceste zile! Mulțumim Erasmus+ pentru oportunitatea de a ne dezvolta și perfecționa”

prof. Lucian Măntoiu


11 views0 comments
bottom of page