top of page

ERASMUS+
ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR.1

scoala-speciala-nr-1-bucuresti.jpg

ERASMUS+

–     Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații. –

     Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR. 1

Misiunea școlii constă în formarea abilităților de viață în vederea integrării sociale a copiilor cu nevoi speciale, în participarea elevilor la acțiuni și activități de educare, reabilitare, recuperare, adaptare prin care să se simtă parte din comunitate.

Școala Gimnazială Specială nr. 1 este o unitate de învățământ situată în centrul capitalei, unde se școlarizează elevi cu dizabilități mintale moderate și severe.

Școala își are locația într-o clădire veche de peste 100 ani, construită în 1889 pe terenul concesionat de Ministerul Învățământului de către Ministerul Cultelor, aflându-se în vecinătatea bisericii ,,Popa Rusu".

Numită inițial ,,Școala Ajutătoare nr. 1", a fost prima instituție din București care, începând din 1954, a școlarizat elevi cu deficiențe mintale.

Actuala denumire a primit-o după 1993, când toate unitățile școlare pentru elevii cu deficiențe mintale s-au numit ,,școli speciale". Școala are program de semiinternat și este destinată instruirii, educării, recuperării elevilor cu deficiență mintală.

Motto: ,,Școala trebuie adaptată la copii și nu copiii adaptați școlilor"

                                                                                Alexander Sutherland

Contact

 Str. POPA RUSU, Nr. 13, SECTOR 2, BUCURESTI

MULȚUMIM!

Subscribe

MULȚUMIM!

bottom of page