top of page
Certificat acreditare.png
Stationary photo
Stationary photo

Acreditare 2021-2027

Cod de acreditare Erasmus+: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095339  

Echipa de proiect:

 Coordonator: director  Teodora Ramona Stănescu

 Membri: prof. Elena-Ana Stamin

               prof. Liliana - Andreea Anghel

               prof. Silvia Păduraru

Acreditare anul 1- Nr. de referință al proiectului: 2021-1-RO01-KA121-SCH-000008018

      Proiectul a avut ca obiectiv utilizarea unor strategii de predare-învățare-evaluare de către cadrele didactice în vederea dezvoltării abilităților  intelectuale și de autonomie personală și socială a elevilor cu CES,  în maxim 4 ani de la  implementarea proiectului.

      Acest obiectiv a venit în întâmpinarea nevoii de îmbunătățire a perspectivelor cadrelor didactice asupra activității de predare-învățare-evaluare a copiilor cu CES, în acord cu tendințele europene. Astfel, crescând calitatea actului didactic, elevii au fost motivați să frecventeze scoala, să participe cu mai mult interes la activitățile instructiv-educative. Toate acestea au dus și la reducerea absenteismului și la prevenirea abandonului școlar.

      Participarea la cursuri de formare în vederea creșterii calității actului instructiv-educativ a dus și la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din organizația noastra. Astfel, profesorii au putut avea acces la noile metode și tehnici utilizate în activitatea cu elevii cu dizabilități la nivel european.

      Prima mobilitate din cadrul proiectului a avut loc în peioada 25.07.2022- 30.07.2022, când un grup de patru cadre didactice a participat la cursul „Successful Strategies for Teaching Students with Special Needs in Every Classroom", Florența, Italia.

       Acest curs a fost destinat profesorilor care lucrează cu elevi cu nevoi educaționale speciale din școlile de învățământ general și special. Cursul a fost adaptat pentru a răspunde nevoilor profesorilor, oferind metode de predare și evaluare, strategii și instrumente pentru a răspunde nevoilor distincte de învățare ale studenților lor. Prin dezbaterea studiului de caz, precum și prin schimbul de bune practici, participanții au înțeles și s-au pregătit mai bine pentru a face față provocărilor cheie ale educației speciale, inclusiv:

  • Recunoașterea nevoilor speciale ale elevilor (de exemplu, spectrul autismului, dizabilitățile intelectuale);

  • Identificarea și evaluarea elevilor cu nevoi speciale (de exemplu, măsurarea bazată pe curriculum);

  • Proiectarea de activități diferențiate pentru a accesa curriculumul general;

  • Aplicarea metodelor și strategiilor de predare (de exemplu, analiza sarcinilor, îndrumarea fizică) pentru a furniza scopuri și obiective ale planului educațional individual;

  • Utilizarea instrumentelor TIC pentru a sprijini toți cursanții;

  • Colaborare profesională și acasă – școală.

        Participanții au obținut o perspectivă mai bună asupra problemelor legate de predare și învățare în medii speciale, de integrare și de incluziune, toate în același timp identificând barierele și resursele necesare pentru a răspunde cu succes nevoilor educaționale de învățare ale elevilor în moduri eficiente și funcționale. care va promova participarea și performanța elevilor în cadrul comunității școlare.

      Cursul i-a ajutat pe participanți:

  • Să găsească metode de predare și evaluare, strategii și instrumente pentru a răspunde nevoilor distincte de învățare ale elevilor cu CES;

  • Să învețe să facă față provocărilor cheie ale educației speciale, prin prezentarea diferitelor studii de caz și schimbul de bune practici;

  • Să utilizeze instrumentele TIC pentru a sprijini copiii cu CES.   

       A doua mobilitate a avut loc în perioada 24-28 octombrie 2022, când un cadru didactic a participat la cursul „Happy School- a Psychological Approach for Well Being of Students", în Viena, Austria.

Cursul a urmărit utilizarea psihologiei pozitive în activitatea cu elevii. Cadrul didactic participant a descoperit:

  • Ce este și ce nu este psihologia pozitivă;

  • Ce sunt punctele forte și să-și înțeleagă propriile puncte forte;

  • Cum să crești emoțiile pozitive;

  • Să proiecteze programe bazate pe Educație Pozitivă;

  • Cum puterea voinței și mentalitatea pozitivă pot contribui la succesul atingerii obiectivelor;

  • Modalități de a crește bunăstarea și aplicarea de tehnici de educație pozitivă la școala pentru:

  • Creșterea concentrării și implicării în sarcinile de învățare;

  • Crearea unei productivități mai mari;

  • Asigurarea  înțelegerii a fundamentelor psihologiei pozitive;

  • Îmbunătățirea fericirii și bunăstării elevilor în vederea unor rezultate școlare mai bune;

  • Folosirea  mindfulness ca o oportunitate de a  antrena mintea, de  concentrare a atenției asupra prezentului, de relaxare, de a atinge obiectivele și de a atinge un anumit nivel de conștientizare de sine;

  • Obținerea de cunoștințe pozitive și  formarea unor abilități de viață.

   Prin acest proiect ne-am dorit să îmbunătățim perspectiva cadrelor didactice asupra metodelor și tehnicilor care se utilizează în activitățile cu elevii cu cerințe educative speciale în acord cu tendințele europene, prin facilitarea participării acestora la cursuri de formare continuă și perfecționare. Implementarea acestui proiect a adus mai aproape de practicile și valorile europene, atât pe elevii școlii noastre cât și pe profesori.

Imagini din timpul desfășurării cursului „Successful Strategies for Teaching Students with Special Needs in Every Classroom"

Florența (Toscana) 2022- experiența culturală

Activitatea de diseminare din cadrul Consiliului profesoral din 13.09.2022

Strategii interactive pentru învățarea participativă- metoda cubului
                            Cât de bine ne cunoaștem?   

prof. Mădălina Cîrtog

Activitate practică senzorială

prof. Gheorghița Ciupitu și Veronica Serea

Anotimpul toamna
             prof. Silvia Păduraru

Imagini din timpul desfășurării cursului Happy School- a Psychological Approach for Well Being of Students, Viena, Austria, 24-28 octombrie 2022

Viena: Orașul muzicii  - experiența culturală

Activitatea de diseminare din cadrul Consiliului profesoral din 16 noiembrie 2022

Diseminarea rezultatelor învățării în cadrul workshop-urilor organizate cu cadrele didactice din unitate
27.11.2022

GHID DE BUNE PRACTICI- Strategii de succes în activitățile desfășurate cu elevii cu CES

Acreditare anul 2- Nr. de referința 2022-1-RO01-KA121-SCH-000053017

         Proiectul are ca obiectiv formarea abilităților cadrelor didactice de integrare a dispozitivelor, instrumentelor digitale și  jocurilor video, în vederea adaptării conținuturilor, strategiilor de terapie și recuperare, astfel încât să ducă la creșterea autonomiei și integrării sociale a elevilor cu CES.

         Acest obiectiv vine în întâmpinarea nevoii de îmbunătățire a calității activităților de terapie și recuperare a elevilor cu CES. Utilizarea jocurilor și a instrumentelor digitale vor face activitățile mai atractive, ceea ce va duce la creșterea motivației și interesului copiilor față de sarcinile școlare

          Integrarea dispozitivelor și aplicațiilor tehnologice în activitățile de recuperare și terapie a devenit un imperativ în ziua de astăzi. În condițiile în care asistăm tot mai mult la mutarea școlii din spațiul fizic în spațiul on line. Acest lucru este cu atât mai dificil de realizat în condițiile în care elevii au diferite dizabiliăți, care le limitează accesul la noile tehnologii. Astfel, necesitatea utilizării noilor tehnologii, a metodelor inovatoare de predare-învățare și terapie recuperatorie, utilizarea unor tehnologii asistive, a unor platforme educaționale dedicate elevilor cu dizabilități, devine o provocare pentru cadrele didactice pentru a realiza o activitate corectiv- terapeutică eficientă, la standarde europene.    

          De asemenea, integrarea TIC în activitățile de terapie, fac ca aceste activități să fie mai atractive, interactive și participative. Copiii cu dizabilități vor fi astfel mai bine pregătiți să facă față provocărilor școlii și societății.

         Un număr de 5 cadre didactice va participa la cursul Video Games in Education: Innovative Gamification and Game-Based Learning Techniques (Praga, Cehia, 1-6 mai 2023).

         Acest curs a fost conceput pentru a ajuta profesorii să introducă jocurile video în sala de clasă în scopuri educaționale. Participanții vor explora valoarea educațională și pedagogică a jocurilor video, vor descoperi cum să aplice tehnicile de jocuri virtuale în situații reale, non-digitale și vor învăța cum să găsească jocuri pe calculator pentru domeniul lor de studiu și să le aplice în clasă.

          Vor încerca, de asemenea, jocuri inovatoare, tehnici de jocuri video  și vor descoperi aplicații pentru clasă care vor economisi timp, vor crește interesul elevilor pentru activitățile instructiv-educative și terapeutice.

         Cursul îi va ajuta pe participanți:

  • Să introducă jocurile video în sala de clasă în scopuri educaționale și terapeutice;

  •  Să implementeze materialele bazate pe joc în medii educaționale;

  •  Să exploateze  jocul pentru a face sarcinile dificile și conținutul mai plăcut;

  •  Să folosească noi instrumente digitale pentru a încuraja rezolvarea problemelor, perseverența și autonomia elevilor;

  •  Să stimuleze implicarea și motivația participanților pentru a-și atinge obiectivele atât în ​​mediul față în față, cât și în mediul online;

  •  Să exploreze valorii educaționale, pedagogice și terapeutice a jocurilor video, descoperind cum să aplice tehnicile de jocuri virtuale în situații reale, non-digitale.

bottom of page